Brandveiligheid in jouw bedrijf: zó pak je dat aan

Brandveiligheid

Brandveiligheid in jouw bedrijf: zó pak je dat aan

De vlam van veiligheid wordt in elke organisatie graag omarmd. Een veilige werkplek is een must voor werknemers, zij willen erop kunnen vertrouwen dat jij als werkgever (brand)veiligheid serieus neemt. Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Pyrock is dé expert op het gebied van brandbeveiliging voor de zakelijke markt. Sprinklerinstallaties, brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties zijn onze passie, hiermee maken wij uw bedrijf veilig. Lees hoe je de vlam van veiligheid kunt ontsteken in jouw organisatie.

Brandveiligheid als mentaliteit

Niet alleen is brandveiligheid een kwestie van de juiste middelen installeren, hoewel dat natuurlijk wel ontzettend belangrijk is. Zonder de juiste mentaliteit in het bedrijf kan het brandgevaar echter alsnog op de loer liggen. Het is dus essentieel om bewustwording te creëren bij de medewerkers, of zij nu brandgevaarlijke werkzaamheden verrichten of niet.
Een voorbeeld om meer betrokkenheid te krijgen vanuit medewerkers, is om een challenge te organiseren waarbij ze hun meest innovatieve ideeën voor brandpreventie kunnen delen en dit te implementeren in het bedrijf.

Brandveiligheid begint met detectie

Nu medewerkers bewust zijn van de gevaren én hoe zij hierop kunnen inspelen, is het tijd voor een volgende stap. Mocht er onverhoopt toch brand onstaan, dan moet dit zo snel mogelijk in de kiem gesmoord worden. Het is dus van belang om een brand in een vroeg stadium te detecteren. Dat is waar brandmeldinstallaties in beeld komen. De geavanceerde systemen van Pyrock zorgen bij een detectie voor een directe doormelding naar de meldkamer, leveren een notificatie af op je telefoon en zorgen er natuurlijk voor dat alle aanwezigen in het gebouw direct op de hoogte worden gesteld van de situatie. Zo worden de ontruimingsinstallatie en sprinklerinstallatie meteen geactiveerd.

De sprinklers komen in actie en zorgen ervoor dat de brand zo snel mogelijk onder controle is. Wist je dat in ongeveer 90% van de gevallen een uitslaande, allesverwoestende brand wordt voorkomen doordat de sprinklers de brand bestrijden? Nog een bijkomend voordeel, is dat er hierdoor tijd wordt gewonnen voor evacuatie van het pand. Zo zorg je dat de medewerkers én gasten die aanwezig zijn, op tijd veilig buiten staan als er brand uitbreekt. Dat kan niet alleen letsel verminderen maar ook levens redden.

Onderhoud is key

Natuurlijk is het wel van groot belang dat het brandmeldsysteen, de sprinklerinstallatie en de ontruimingsinstallatie altijd in topconditie zijn. Onderhoud is dan ook een cruciaal onderdeel van brandveiligheid in jouw bedrijf.

Werk je met een specialist zoals Pyrock, dan kun je erop vertrouwen dat jouw brandveiligheidsinstallaties altijd goed onderhouden zijn. De installaties zijn namelijk verbonden met het monitoringsysteem van Pyrock. Daardoor zien wij het direct op het moment dat een onderdeel defect is of het systeem een storing zou hebben. Ook het regulier onderhoud plannen wij voor je in, daarvoor hoef je zelf alleen maar te zorgen dat wij die dag toegang hebben tot het systeem.

Verbeter de brandveiligheid met Pyrock

Wil jij in je organisatie ook zo’n grote slag slaan op het gebied van brandveiligheid? Neem dan zeker even contact op met één van onze specialisten. We komen graag bij je langs om jouw pand én bedrijf onder de loep te nemen en zorgen voor een uitgebreid advies.
Heb je een brandende vraag over brandveiligheid? Bel ons dan gerust om kom langs in ons kantoor. Wij staan in vuur en vlam voor jouw veiligheid.

 

Contact

Brandende vraag? Bel nu en krijg vandaag nog antwoord.