Brandveiligheid bedrijven

Hierom moet brandveiligheid de eerste prioriteit zijn bij bedrijven

Brandveiligheid bedrijven

Hierom moet brandveiligheid de eerste prioriteit zijn bij bedrijven

De telefoon gaat: je wordt gebeld door de politie of brandweer omdat het pand waarin je bedrijf is gevestigd in lichterlaaie stond. Oorzaak: kortsluiting en een gebrek aan maatregelen om een brand in het beginstadium automatisch te bestrijden. In een oogwenk is alles wat je hebt opgebouwd verslonden door de vlammen. En dat niet alleen, ook omliggende panden dreigen in brand te vliegen. Nog meer ondernemers die mogelijk worden getroffen door de immense hitte en kracht die vrijkomt bij een uitslaande brand.
Dan begint het piekeren en peinzen… waarom heb ik toch die maatregelen voor brandveiligheid bedrijven niet genomen?

Hopelijk kom je nooit in zo’n vervelende situatie terecht. Gelukkig zijn er wel een aantal stappen te nemen om te zorgen dat brandveiligheid binnen je bedrijf goed geregeld is. Vertrouw dan op Pyrock, net als veel andere bedrijven.

Advies voor brandveiligheid binnen bedrijven

Het scenario hierboven wil je als eigenaar van een bedrijf natuurlijk niet meemaken. Het is dan ook ontzettend belangrijk om brandveiligheid serieus te nemen en je hierin goed te laten adviseren. De risico’s binnen bedrijven zijn nou eenmaal vele malen groter dan in een particuliere woning.

Natuurlijk maakt het verschil of jouw bedrijf vooral kantoorwerkzaamheden verricht, of er brandgevaarlijke werkzaamheden worden gedaan of misschien wel met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. Voor elk type bedrijf zijn daarom dan ook regels en normen opgesteld, zodat je weet welke eisen worden gesteld aan brandveiligheid voor verschillende soorten bedrijven. Niet alleen door de overheid, maar ook door verzekeringsmaatschappijen wordt van je verwacht dat je brandveilig werkt en Om hier de juiste stappen te kunnen nemen kun je een brandveiligheid specialist in de arm nemen. Op basis van jouw specifieke situatie wordt een advies opgesteld en een plan gemaakt om te zorgen dat je voldoet aan de juiste brandveiligheidseisen.

Kies de juiste installatie

Op basis van de risicoinventarisatie kan een advies gegeven worden voor het laten plaatsen van één of meerdere brandveiligheidsinstallaties. Daarnaast is het vaak nodig om ook bouwkundige aanpassingen te doen, zoals het installeren van een brandmuur of zorgen voor compartimenten zodat een ontstane brand kan worden ingesloten.

Daarnaast zijn verschillende soorten installaties beschikbaar om schade door brand zoveel als mogelijk te voorkomen.

  • Brandmeldinstallatie
    Mocht ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een brand ontstaan, dan is het essentieel dat deze zo snel mogelijk wordt gedetecteerd. Alleen dan kan adequaat actie worden ondernomen, zoals het informeren van aanwezigen in het gebouw door middel van een alarmsysteem, het activeren van de sprinklerinstallatie en het maken van een melding bij de alarmcentrale.
  • Sprinklerinstallatie
    Zodra een brand wordt gedetecteerd, moet direct actie worden ondernomen om te voorkomen dat deze zich kan uitbreiden. Zodra de sprinklerinstallatie geactiveerd wordt, zorgt deze dat de omgeving van de brand nat wordt en de brand zo minder kans krijgt om zich te verspreiden. Is de brand nog niet groot, dan kan deze zelfs in sommige gevallen door de sprinklerinstallatie worden geblust.
  • Ontruimingsinstallatie
    Het laatste dat je wilt bij een brand is dat aanwezigen letsel oplopen of erger. Bij een brandmelding is het dan ook van het grootste belang dat de mensen in het bedrijfsgebouw zo snel mogelijk naar buiten gaan. Zij moeten dan wel op de hoogte gebracht worden, bijvoorbeeld door een alarm of instructies die via een luidspreker worden gegeven.

Jouw specialist in brandbeveiliging voor bedrijven

Natuurlijk geef je jouw bedrijf niet zomaar uit handen wanneer het aankomt op brandveiligheid. Vertrouw daarom op de specialisten van Pyrock. Met hun jarenlange ervaring en kennis zorgen zij ervoor dat jouw bedrijf brandveilig is.
Ook voor onderhoud ben je hier aan het juiste adres. Wanneer het tijd is voor een inspectie of ontruimingsoefening wordt je hiervan op de hoogte gebracht. Ook in het geval van een defect in het systeem ontvang je een melding en wordt meteen een afspraak gemaakt om dit te verhelpen. Dus wacht niet langer zorg dat de brandbeveiliging voor bedrijven op orde is. Maak vrijblijvend een afspraak of neem contact op voor meer informatie.

Contact

Brandende vraag? Bel nu en krijg vandaag nog antwoord.