Dit is de noodzaak van deskundig advies over brandveiligheid

Dit is de noodzaak van deskundig advies over brandveiligheid

Brandveiligheid: een veelomvattend onderwerp wat je als eigenaar van een bedrijf nooit moet onderschatten. Voorbeelden waar het brandrisico werd onderschat met desastreuze gevolgen zijn er te over. Om er een paar te noemen:

  • Een ramp zoals de uitslaande brand in de Notre Dame in Parijs had voorkomen kunnen worden wanneer de brandveiligheidsmaatregelen toereikend waren geweest.
  • De uitslaande brand bij Chemie-Pack in Moerdijk verwoestte het bedrijf en veroorzaakte ernstige mileuschade. De reputatie was zodanig aangetast dat dit heeft bijgedragen aan de ondergang van dit ooit zo succesvolle bedrijf.

Natuurlijk wil je niet dat dit gebeurt met het bedrijf dat je met zoveel passie en moeite hebt opgebouwd. Een deskundig advies over de brandveiligheid van jouw bedrijf is dan ook essentieel om ervoor te zorgen dat jou dit noodlot bespaard blijft.

Voordelen van een expert in brandveiligheid

Natuurlijk kun je zelf een aardige inschatting maken van het brandrisico binnen jouw bedrijf. Worden er brandgevaarlijke werkzaamheden verricht? Is je bedrijf gevestigd in een monumentaal pand? Zijn de medewerkers opgeleid om op de juiste manier met de aanwezige machines om te gaan? Heb je zo alle risico’s in kaart gebracht of heb je nog iets over het hoofd gezien?

Een adviseur brandveiligheid heeft er zijn expertise van gemaakt om alle risico’s snel te herkennen en te beschrijven. Door jarenlange ervaring weet hij precies hoe deze risico’s in jouw situatie kunnen worden geminimaliseerd.

Natuurlijk is het niet alleen prettig als je weet dat je bedrijf de brandveiligheid goed voor elkaar heeft. Je bent het als eigenaar ook wettelijk verplicht om te voldoen aan alle verplichtingen en voorschriften. De adviseur brandveiligheid is altijd op de hoogte van de actuele eisen en regels.

Verlaag je kosten

Kosten verlagen door een expert in te schakelen? Jazeker! Een deskundig adviseur brandveiligheid zorgt er namelijk voor dat de risico’s worden verlaagd én dat er rekening wordt gehouden met jouw budget. Je kunt er dus op vertrouwen dat je geen onnodige kosten zult maken.

Houd je je brandbeveiliging in topconditie door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren? Dan bespaar je op kosten door bijvoorbeeld defecte of versleten onderdelen te vervangen voor zij meer schade veroorzaken.

Zekerheid van deskundig advies

Heb je je door een expert laten adviseren? Dan kun je erin berusten dat jouw bedrijf zo goed mogelijk is beschermd tegen de risico’s van brand. Dit is ook voor je medewerkers en klanten een geruststelling. Daarnaast: een bedrijf dat zorgvuldig omgaat met de veiligheid van eigendommen én medewerkers heeft doorgaans ook nog eens een goede reputatie.
Wil je graag weten hoe Pyrock kan helpen om de brandveiligheid van jouw bedrijf te verbeteren? Van bouwkundige preventie tot installatie en onderhoud van gecertificeerde sprinklersystemen, ontruimingsinstallatie en natuurlijk brandmeldsystemen. Neem zeker even contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Ons advies nodig? Neem contact met ons op!

Contact

Brandende vraag? Bel nu en krijg vandaag nog antwoord.