Bescherm je bedrijf met een sprinklerinstallatie

Sprinklerinstallatie

Bescherm je bedrijf met een sprinkler installatie

Jouw bedrijf, het resultaat van jarenlange inspanning. Natuurlijk wil je dat beschermen tegen gevaar of onvoorziene omstandigheden. Eén van de manieren om dat te doen is om te zorgen voor brandveiligheid, bijvoorbeeld door een brandmeldsysteem en sprinklerinstallatie. In dit artikel lees je waarom het belangrijk is om een sprinklerinstallatie aan te schaffen, hoe je deze kunt onderhouden en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is een sprinklerinstallatie en waarom heb je het nodig?

Een sprinklerinstallatie is een automatisch brandsysteem dat bestaat uit sprinklerkoppen in het plafond. Bij detectie van brand of hitte worden deze koppen automatisch geactiveerd, zodat water wordt afgegeven en het vuur kan worden gedoofd.
Omdat de sprinklerinstallatie direct in werking treedt wanneer deze een brand detecteert, kan dit het verschil maken tussen beperkte schade of totaal verlies van je bedrijfspand en alles daarin. Daardoor is de onderbreking van je bedrijf en de financiële verliezen die daarbij horen zo beperkt mogelijk.

Onderhoud je sprinklerinstallatie

Na installatie van de sprinklerinstallatie in je bedrijfspand ben je nog niet klaar. Natuurlijk, deze is uitvoerig getest en helemaal klaar om jou, je medewerkers en je bedrijf te beschermen. Maar wanneer de installatie niet onderhouden wordt, kan de werking afnemen.
Het is dus belangrijk om de sprinklerinstallatie te onderhouden, maar hoe pak je dat aan?
Regelmaat is key, dus zorg ervoor dat je een onderhoudsschema hebt én deze ook strikt naleeft. Tijdens de regelmatige onderhoudsrondes controleer je de sprinklerkoppen, waterleiding en waterdruk én test je het systeem.

Een sprinklersysteem is een specialistisch ingerichte installatie. Het is dan ook verstandig om zowel de aanleg als het onderhoud door een professioneel onderhoudsbedrijf te laten uitvoeren. Kies je voor een specialist zoals Pyrock voor aanleg en onderhoud? Dan kun je jarenlang vertrouwen op een sprinklerinstallatie in topconditie, waar je tot maar liefst 30 jaar garantie op hebt! Nog een voordeel is dat zij het onderhoud grotendeels op de achtergrond uitvoeren, via een slim monitoringssysteem. Zo zien zij direct wanneer een onderdeel defect is of er andere zaken zijn die aandacht nodig hebben. Zij bellen jóu voor het maken van een afspraak voor het onderhoud. Zelf hoef je hier dus helemaal niet meer over na te denken.

De 3 grootste voordelen van een sprinklerinstallatie

Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat jouw bedrijf én de mensen daarin beschermd zijn tegen de gevolgen van brand. Maar daarnaast zijn er meer voordelen aan het hebben van een professioneel aangelegde en onderhouden sprinklerinstallatie.

  1. Verzekering
    Voor je bedrijfsverzekeringen is het soms verplicht om brandpreventiemaatregelen te nemen. Dat zorgt ervoor dat je jouw bedrijf uberhaupt kunt verzekeren. Heeft jouw verzekeraar deze eis niet gesteld? Dan kun je vaak rekenen op korting wanneer je wél een sprinklerinstallatie laat aanleggen.
  2. Gemoedsrust
    Als ondernemer heb je al genoeg aan je hoofd. Het is dan natuurlijk heel fijn wanneer je je minder zorgen hoeft te maken over het brandrisico. Zo houd je energie over om te investeren in de groei van je bedrijf.
  3. Imago
    Jouw bedrijf is bewust bezig met het brandrisico én gaat hier op een serieuze manier mee om. Dan zul je dat ook doen met andere risico’s. Een prettige gedachte voor klanten én (toekomstige) werknemers.

Vertrouw op Pyrock

Wil je jouw bedrijf én medewerkers beschermen tegen brandgevaar? Laat dan een risicoanalyse uitvoeren door één van de specialisten van Pyrock. Zij brengen alle risico’s horend bij jouw bedrijfspand en -activiteiten in kaart. Dat is belangrijk, want elk bedrijf en bedrijfspand is anders. Met een brandveiligheidsplan dat precies is afgestemd op jouw bedrijf, ben je klaar voor een veilige toekomst. Wacht dus niet langer en vraag vandaag nog een analyse aan, online of telefonisch. Zo zorgen we samen voor jouw brandveiligheid.

Contact

Brandende vraag? Bel nu en krijg vandaag nog antwoord.