Jouw wapen tegen brandgevaar: de sprinklerinstallateur

Sprinklerinstallateur

De beste manier om je bedrijfspand te beschermen: een professionele sprinklerinstallateur

Jouw bedrijfspand is voor jou als ondernemer ontzettend waardevol. Het is immers de basis van je bedrijf, waar je medewerkers dagelijks hun werk doen en waar waardevolle bedrijfsmiddelen worden bewaard. Brandveiligheid is dan ook erg belangrijk, want brand is meedogenloos en vernielt alles dat in het pad komt. Investeren in een brandmeld- en sprinklersysteem is dan ook van levensbelang voor je bedrijf. Dan wil je ook écht op zo’n systeem kunnen vertrouwen. Lees snel verder en ontdek hoe sprinklers jouw bedrijf kunnen redden en waarom je hier een professionele sprinklerinstallateur voor in moet schakelen.

De kracht van een sprinklersysteem

Veel branden die in bedrijfspanden ontstaan, kunnen direct worden geblust met een sprinklersysteem dat door een ervaren installateur is aangelegd. Daardoor worden grote, allesvernietigende branden voorkomen en wordt de schade aan het bedrijf en de eigendommen beperkt. Het brandbeveiligingssysteem detecteert of er rook of hitte in een ruimte aanwezig is en wordt dan direct geactiveerd. Via de sprinklers wordt water in de ruimte gespoten om de brand te blussen. Vanwege die snelle reactietijd kan de brand al worden geblust wanneer deze net begint en zal deze zich niet verder verspreiden.

6x voordelen van een sprinklerinstallateur

Een goed werkend sprinklersysteem is essentieel voor je bedrijf. Zo’n omvangrijk systeem kent nogal wat technische uitdagingen en er is wet- en regelgeving die bepaalt waaraan het moet voldoen. Zelf installeren is dan ook niet verstandig, beter is om te kiezen voor een sprinklerinstallateur. Ontdek de voordelen van een installateur.

 1. Sprinklersysteem op maat
  Voor de sprinklerinstallateur werkelijk iets gaat installeren, wordt een uitgebreide analyse gedaan van jouw bedrijfspand en bedrijfsactiviteiten. Het systeem wordt vervolgens uitgewerkt, waarna deze wordt geïnstalleerd.
 2. Monitoring
  Een goede sprinklerinstallateur zorgt zelf voor het tijdig inplannen van onderhoud en continue monitoring. Zo weet de installateur eerder dan jij wanneer het systeem aandacht nodig heeft én onderneemt direct actie.
 3. Ontruimingsplan
  Niet alleen het installeren van het sprinklersysteem valt onder de verantwoordelijkheid van de sprinklerinstallateur. Ook het opstellen van een ontruimingsplan en advies bij ontruimingsoefeningen en brandpreventie zijn taken die je van de installateur kunt verwachten.
 4. Wet- en regelgeving
  In de wet zijn strenge regels opgenomen voor brandveiligheid binnen bedrijfspanden. De sprinklerinstallateur is op de hoogte van alle wetten en regels over dit onderwerp én weet precies hoe deze geïmplementeerd moeten worden om te zorgen dat jouw bedrijf aan die wetten en regels voldoet. Verandert er iets in de regelgeving en heeft dat effect op jouw installatie? Dan neemt de sprinklerinstallateur contact met je op om de gevolgen door te nemen en te zorgen dat jouw systeem weer aan alle eisen voldoet.
 5. Regelmatig testen
  Een systeem is zo betrouwbaar als de zwakste schakel. Het is dan ook belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen en het systeem te monitoren. Daarnaast moet het systeem ook periodiek getest worden. Zowel in gedeelten als in het geheel. Dan kun je erop vertrouwen dat het systeem werkt zoals het hoort te werken en goed functioneert in geval van een noodsituatie.
 6. Gemoedsrust
  Brandveiligheid is een hot topic en daarom is het fijn dat je dit uit handen kunt geven aan een expert. Jouw sprinklerinstallateur neemt je dit uit handen, waardoor jij erop kunt vertrouwen dat je bedrijf optimaal is beschermd tegen brand en de gevolgen daarvan. Dat zorgt voor gemoedsrust, zodat jij je volledig kunt focussen op je bedrijf.

Jouw brandveiligheid in vertrouwde handen

De veiligheid van jouw bedrijf geef je niet zomaar uit handen. Daarvoor kies je een toonaangevende installateur van sprinklersystemen en andere brandveiligheidsinstallaties. Vertrouw daarom op Pyrock, een toonaangevend bedrijf dat een breed scala aan maatkwerk brandbeveiligingsoplossingen biedt.

Als professionele sprinklerinstallateur zorgt Pyrock ervoor dat hun installaties altijd voldoen aan wet- en regelgeving en jouw bedrijf optimaal beschermen tegen de gevolgen van brand. Bij de deskundige adviseurs en installateurs is jouw bedrijf in vertrouwde handen. Maatwerk is de standaard, want elk bedrijf en elk bedrijfspand is immers uniek. De oplossingen van Pyrock sluiten dan ook perfect aan bij jouw specifieke behoeften.

Dus wacht niet langer en schakel vandaag nog een sprinklerinstallateur van Pyrock in om jouw bedrijfsgebouw te beschermen tegen brand. Dus pak de telefoon of neem contact op en maak vrijblijvend kennis met ons. Eerst wat meer weten? Download dan zeker de brochure.

Ons advies nodig? Neem contact met ons op!

Contact

Brandende vraag? Bel nu en krijg vandaag nog antwoord.