Veiligheid voorop: sprinkler installatie redt levens

Veiligheid voorop: sprinkler installatie redt levens

Veiligheid voorop: sprinkler installatie redt levens

Een brand is allesverwoestend. Je bedrijf dat je met veel energie en tijd hebt opgebouwd kan er in één klap door ten onder gaan. Brandveiligheid is dan ook een hot topic als het gaat om de bedrijfsvoering. Een sprinkler installatie is één van de maatregelen die je kunt nemen om het risico van brand en de schade die daardoor ontstaat, te beperken. Pyrock staat voor je klaar om jouw bedrijf te beveiligen tegen schade door brand. Hoe we dat doen? Lees hier hoe we te werk gaan.

Sprinklers als onderdeel van brandveiligheid

Om een goed beeld te schetsen van het brandrisico wordt gestart met een inventarisatie. Daarin wordt een analyse gedaan van de werkzaamheden die binnen het bedrijf worden uitgevoerd, de indeling en bouwaard van het pand en meer.

Op basis van deze analyse wordt een advies opgesteld. Dit advies kan bestaan uit bouwtechnische aanpassingen, zoals compartimentisering, zorgen voor noodroutes en installatie van sprinklers, een brandmeld- en ontruimingssysteem en het nemen van preventieve maatregelen bij het uitvoeren van werkzaamheden.

Een sprinkler installatie is een belangrijk onderdeel van de totaaloplossing. Hiermee kan een ontstane brandhaard snel worden geblust én wordt de omliggende ruimte nat gehouden. Zo kan een brand zich minder snel ontwikkelen. Door de installatie van sprinklers vallen zo’n 80% minder dodelijke slachtoffers en ontstaat 45% minder materiele schade.

Zo werkt een sprinkler installatie

Het principe van een sprinkler installatie is eigenlijk vrij simpel: ze reageren op hitte, zoals van een brandhaard en de sprinklers zorgen voor water of blusmiddel op de brandhaard. De technologie erachter is echter een stuk complexer.

Elke sprinklerkop is uitgerust met een buisje van glas met daarin een vloeistof die uitzet bij verhitting. Stijgt de temperatuur in de ruimte, dan zet de vloeistof zodanig uit dat het glas breekt en dat activeert het sprinklersysteem.

Vaak wordt een sprinkler installatie gecombineerd met een brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Deze systemen werken via een controller samen. Na detectie van een brand worden de sprinklers geactiveerd, gaat een alarmsignaal af om aanwezigen in het pand te informeren én wordt de brand vanuit bepaalde installaties zelfs automatisch gemeld bij de meldkamer van de brandweer.

Investering in je bedrijfscontinuïteit

Niet alleen is een sprinkler installatie een goede bescherming van je medewekers en andere aanwezigen in het pand. Ook kun je deze installatie zien als een effectieve manier om de continuïteit van je bedrijf te beschermen. Schade aan eigendommen, apparatuur en voorraden wordt beperkt door de snelle actie van de sprinklers in geval van brand.
Een brandhaard krijgt hierdoor nauwelijks kans om uit te groeien tot een allesverwoestende brand en kan snel in de kiem worden gesmoord.

Sprinkler installatie van Pyrock

Bescherm je bedrijf optimaal met brandbeveiliging op maat. Hiervoor vertrouw je natuurlijk op de expertise van een specialist op dit gebied. Dan zit je goed bij Pyrock. Advies, installatie en onderhoud en dat met maar liefst 30 jaar garantie. Wist je dat Pyrock voor je bijhoudt wanneer het tijd is voor de periodieke inspectie van je sprinkler installatie en hiervoor de afspraak met je inplant? Zo kan je jezelf bezighouden met jouw specialiteit: het runnen van je bedrijf. Dan slaap je toch een stuk rustiger. Meer weten over onze werkwijze of direct een adviesgesprek inplannen? Neem dan zeker contact met ons op.

Contact

Brandende vraag? Bel nu en krijg vandaag nog antwoord.