Ontruimingsinstallaties

Investeer in veiligheid voor je bedrijf én je medewerkers

Ontruimingsinstallaties

Ontruimingsinstallaties: investeer in veiligheid voor je bedrijf én je medewerkers

Je hebt een bedrijf opgebouwd met bloed, zweet en tranen. Je bent trots op wat je hebt bereikt, en terecht. Maar heb je nagedacht over de veiligheid van jouw bedrijf en de mensen die er elke dag werken? Dat is waar ontruimingsinstallaties in beeld komen – ze zijn niet alleen een verplichting, maar ook een investering in het beschermen van wat voor jou het belangrijkst is.

Bescherm wat echt telt

Niet alleen ben je als werkgever verantwoordelijk voor je bedrijf en de mensen die er werken. Natuurlijk wil je dit ook beschermen, je hebt het namelijk niet voor niets zorgvuldig opgebouwd. Maar hoe pak je dat aan?

 • Bescherm mensenlevens
  Je bedrijf is zo goed als de mensen die er werken. Ontruimingsinstallaties kunnen levens redden in noodsituaties zoals branden, ongevallen of andere noodsituaties. Stel je voor dat je het verschil kunt maken tussen een veilige evacuatie en een tragedie.
 • Bescherm je bedrijf
  Je hebt waarschijnlijk veel geïnvesteerd in je bedrijf – tijd, geld en passie. Ontruimingsinstallaties helpen niet alleen om mensen te beschermen, maar ook om de schade aan eigendommen te beperken. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op het voortbestaan van je bedrijf na een noodsituatie.

Houd je aan voorschriften

In veel landen en regio’s zijn ontruimingsinstallaties verplicht voor bedrijven van verschillende groottes en types. Het niet naleven van deze voorschriften kan leiden tot boetes en juridische problemen. Om nog maar niet te spreken over verzekeraars die zich beroepen op uitsluitingen in de polisvoorwaarden op het moment dat niet de juiste maatregelen voor brandpreventie zijn genomen.

Het voldoen aan veiligheidsnormen toont aan dat je bedrijf toegewijd is aan de veiligheid van medewerkers en klanten. Zowel naar je medewerkers als naar je klanten wekt het vertrouwen als je laat zien dat je brandrisico’s serieus neemt.

Voordelen van investeren in ontruimingsinstallaties

Dat een ontruimingsinstallatie een flinke investering kan zijn, zal niemand tegenspreken. Gelukkig kent deze investering wel flinke voordelen.

 1. Gemoedsrust
  Wetende dat je bedrijf en de mensen erin beschermd zijn, geeft gemoedsrust. Dit vertaalt zich in een positievere werkomgeving en betere prestaties.
 2. Brandveiligheid
  Branden kunnen snel uit de hand lopen. Ontruimingsinstallaties activeren alarmen, sprinklers en evacuatieprocedures om branden onder controle te houden en levens te redden.
 3. Bedrijfscontinuïteit
  Een goed voorbereid bedrijf is beter in staat om te herstellen na een noodsituatie. Dit betekent minder verstoring van je bedrijfsactiviteiten en minder financiële verliezen.

Op weg naar een veilige bedrijfsomgeving

Overweeg om te investeren in ontruimingsinstallaties als je dat nog niet hebt gedaan. Dit is geen uitgave, maar een investering in de toekomst van je bedrijf en de veiligheid van de mensen die er deel van uitmaken. Zorg ervoor dat je de juiste soorten installaties kiest, ze regelmatig onderhoudt en dat je personeel getraind is om te reageren op noodsituaties.
Welke installatie het beste is voor jouw bedrijf is geheel afhankelijk van de situatie. Zo is het soort pand en de werkzaamheden die erin worden verricht van groot belang om de juiste oplossing te kunnen bepalen. Dat je hier zelf niet direct een antwoord op hebt, is dan ook volkomen logisch. Gelukkig kun je hiervoor vertrouwen op de expertise van Pyrock.
Vraag vandaag nog een risicoinventarisatie aan, zodat onze specialisten een brandveiligheidsplan op maat kunnen maken voor jouw bedrijf.

Bescherm wat echt telt. Investeer vandaag nog in ontruimingsinstallaties en geef jezelf de gemoedsrust die alleen komt wanneer je weet dat je bedrijf en je mensen veilig zijn.

Contact

Brandende vraag? Bel nu en krijg vandaag nog antwoord.