Hoe onderhoud je je sprinklerinstallatie?

Hoe onderhoud je je sprinkler installatie?

Voorraden, machines en apparatuur, inventaris en natuurlijk de computers, data en administratie. In een oogwenk kan alles in vlammen opgaan. Om dat te voorkomen heb je je bedrijfspand voorzien van een sprinklerinstallatie. Want je wilt er niet aan denken wat de gevolgen kunnen zijn van een uitslaande brand. Niet alleen de materiele schade van een brand is soms enorm en erger wil je altijd voorkomen. Een goede sprinklerinstallatie én het daarbij behorende onderhoud is dan ook van groot belang.

Waarom onderhoud van sprinklerinstallatie

Je hebt éénmaal veel geld uitgegeven aan het aanleggen van een sprinklerinstallatie, of je staat op het punt om dat te doen. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Het pakket aan regels is groot, want brandveiligheid is nou eenmaal een veelomvattend en impactvol onderwerp. Daarbij komt dat de regels ook nog regelmatig worden aangescherpt, niet zelden als gevolg van een heftige brand elders.

Om te voorkomen dat een sprinklerinstallatie na verloop van tijd niet meer naar behoren functioneert, is onderhoud dan ook ontzettend belangrijk. Zo ben je er zeker van dat, in het onverhoopte geval dat een brand ontstaat, het systeem in topconditie is om de schade beperkt te houden.

De voordelen van Pyrock

De perfecte oplossing kan niet zo kant en klaar gegeven worden. Dat is namelijk afhankelijk van veel factoren, zoals de bouwaard, indeling, gebruik, technische aspecten van het gebouw. Maar laten we ook de menselijke invloed niet vergeten. Bij Pyrock zien we daarom elk gebouw als maatwerk vinden wij het beste advies om een specialist op het gebied van brandveiligheid in te schakelen. Omdat wij dagelijks met sprinklers bezig zijn, zijn wij helemaal op de hoogte van de regelgeving en kunnen wij wijzigingen bij de onderhoudsbeurt ook meteen implementeren.

De voordelen van Pyrock

 • Binnen 3 weken starten met aanleg
  Nieuwe sprinklerinstallatie nodig? Binnen 3 weken starten we met aanleg. Zo hoef je nooit lang te wachten op een brandveilig gebouw.
 • Monitoring op afstand
  Door een slim systeem kunnen wij op afstand in de gaten houden of je sprinklerinstallatie naar behoren werkt. Hierdoor zijn we in staat om issues snel op te lossen. Hier hoef je zelf dus niets voor te doen.
 • Regelmatig onderhoud
  Om de sprinkerinstallatie in topconditie te houden, voeren wij regelmatig onderhoud uit. Zo ben je verzekerd van een goed werkende installatie in geval van brand.
 • 30 jaar garantie
  Hebben wij de sprinklerinstallatie geïnstalleerd en voeren wij het onderhoud uit? Dan krijg je 30 jaar lang garantie op de installatie. Zó overtuigd zijn wij van de kwaliteit van onze systemen.

Voel je veilig met een sprinklerinstallatie van Pyrock

Kies jij voor een totaaloplossing en houdt je jouw gebouw brandveilig? Pyrock geeft je niet alleen een veilig gevoel, maar neemt je ook werk uit handen. Zo hoef je zelf geen reminders meer te zetten om een afspraak voor onderhoud van je sprinklerinstallatie te maken.
Heb je voor jezelf of je verzekering een certificering nodig? Ook dat regelt Pyrock voor je.

Meer informatie over aanleg en onderhoud van een sprinklerinstallatie? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Brandende vraag? Bel nu en krijg vandaag nog antwoord.