Effectieve BMI installaties bij bedrijven: de sleutel tot een veilige plek

BMI installatie

Effectieve BMI installaties bij bedrijven: de sleutel tot een veilige plek

In welke sector je ook actief bent, brandveiligheid is van groot belang voor je bedrijf, de mensen en zaken die zich daarin bevinden én voor de continuïteit. Een goed geïnstalleerde en kwalitatieve brandmeldinstallatie (BMI) speelt een hoofdrol bij het tijdig detecteren en signaleren van brand. Zo voorkom je enorme schade, letsel of erger. Dat zo’n BMI installatie een investering is, daar is iedereen het wel over eens. Maar zeg eerlijk: is het alternatief beter? We vertellen je graag over de voor- en nadelen en overwegingen van een BMI installatie. Zo kun je zelf beoordelen of het de investering waard is.

Voor- en nadelen van BMI installaties bij bedrijven

Op het moment dat je voor een investering staat, weeg je de voor- en nadelen tegen elkaar af. Let hierbij ook op de impact die jouw beslissing heeft op het voortbestaan van je bedrijf, het welzijn van je medewerkers en natuurlijk op jou zelf.

De voordelen van een BMI installatie zijn:

  • Vroegtijdige detectie: brand wordt in een vroeg stadium gedetecteerd. Zelfs al voor rook of vlammen zichtbaar zijn en het vuur om zich heen kan grijpen. Hierdoor kunnen werknemers die in de buurt zijn snel reageren, blussen of het gebouw verlaten.
  • Snelle alarmering: de BMI installatie geeft een alarmsignaal zodra een brand wordt gedetecteerd. Zo wordt iedereen in het pand meteen gewaarschuwd. Dat zorgt voor minder paniek en daardoor een soepeler evacuatie van het pand.
  • Automatische melding: BMI installaties kunnen rechtstreeks aan het lokale brandweerkorps of de meldkamer worden gekoppeld. Zo zijn de hulpdiensten direct op de hoogte van een noodtoestand en kunnen zij snel handelen. 
  • Veilig gevoel: zowel voor jezelf als voor medewerkers en klanten is het prettig dat je erop kunt vertrouwen dat je gealarmeerd wordt in geval van brand. Het geeft een goed signaal dat je dit risico als werkgever serieus neemt en hiernaar handelt.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan een BMI installatie:

  • Investering: een betrouwbare BMI installatie moet door een deskundig installateur worden aangelegd. 
  • Onderhoud: om te zorgen dat het systeem betrouwbaar blijft moet regelmatig onderhoud worden gedaan en moet het systeem worden getest. Sommige installateurs, zoals Pyrock, monitoren het systeem en maken zelf een afspraak op het moment dat het tijd is voor de periodieke controle. Zo heb je er zelf geen extra werk aan.
  • Verplicht door verzekeraar: afhankelijk van het type bedrijf en de werkzaamheden, kan de verzekeraar eisen dat er maatregelen omtrent brandbeveiliging worden gedaan. 

Zo kies je een goede BMI installatie

Bij het kiezen van een BMI installatie moeten een aantal zaken worden overwogen. Zo is het belangrijk dat eerst eerst een goede risicoanalyse wordt gedaan. Dan wordt gekeken wat voor type bedrijf je hebt, welke activiteiten in het pand worden gedaan, hoe groot het pand is en meer van dergelijke relevante factoren. Zo kan worden bepaald welke BMI installatie het beste bij jouw situatie past. 

 

Kies een betrouwbare en gecertificeerde installateur. Zo weet je dat je kunt vertrouwen op kwaliteit en een hoogwaardig systeem. Een BMI installatie moet regelmatig onderhouden worden. Jouw betrouwbare partner zorgt ervoor dat je systeem altijd in topconditie verkeert. 

Ontdek de kracht van Pyrock

Niet alleen is Pyrock een erkend bedrijf, waardoor je erop kunt rekenen dat je alleen de hoogste kwaliteit systemen laat installeren, die altijd voldoen aan de laatste wetten en regels. Het onderhoud is met Pyrock een fluitje van een cent. Wij monitoren elk geïnstalleerd systeem, zodat we direct weten wanneer een onderdeel niet meer goed functioneert. Ook het periodieke onderhoud plannen wij voor je in. Het enige dat je hoeft te doen is te zorgen dat we op dat moment toegang hebben tot je bedrijfspand om het onderhoud uit te voeren.

Verder stelt Pyrock een ontruimingsplan voor je op en ondersteunen we je bij het interne bewustwording, bijvoorbeeld met trainingen of ontruimingsoefeningen. 

Overtuigd van het belang van een BMI installatie voor jouw bedrijf? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Onze experts geven je graag een advies over hoe jij jouw bedrijf brandveilig kunt maken.

Contact

Brandende vraag? Bel nu en krijg vandaag nog antwoord.