Een beheerder voor je brandmeld installatie: waarom dat zo belangrijk is

Beheerder brandmeldinstallatie

Een beheerder voor je brandmeld installatie: waarom dat zo belangrijk is

Regelmatig lees je in het nieuws dat een bedrijfspand volledis is verwoest door een uitslaande brand. Met als gevolg dat het bedrijf een hele tijd stil komt te liggen of zelfs failliet gaat. Het zou verschrikkelijk zijn als de volgende keer dat je zo’n artikel leest het over jouw bedrijf gaat. Kun je een brand atlijd voorkomen? Nee. Maar je kunt wel heel veel doen om het onstaan tegen te gaan of de gevolgen te beperken. Het is dan ook slim om brandveiligheid hoog op de agenda te zetten én een beheerder in te schakelen om jouw brandmeldinstallatie in topconditie te houden.

Wat is een brandmeldinstallatie?

In een gebouw kunnen op verschillende plaatsen brand ontstaan. Hoe meer ruimtes of brandgevaarlijke werkzaamheden, hoe groter het risico én hoe lastiger het is om de brandhaard te lokaliseren. Een brandmeldinstallatie is een systeem dat zo is ontworpen dat een brand in een gebouw zo snel mogelijk gedetecteerd kan worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van verschillende onderdelen: rookmelders, warmtemelders, handmelders en een alarmcentrale. Wordt een brand of snelle temperatuurstijging gedetecteerd, dan wordt een alarmsignaal geactiveerd. Iedereen die zich in het pand bevind kan dan direct worden gewaarschuwd om het pand te verlaten.

Wat doet een beheerder van een brandmeldinstallatie?

Heb je een brandmeldinstallatie in je bedrijf, dan moet deze beheerd en onderhouden worden. Schakel je hiervoor een professioneel bedrijf in, dan is deze de beheerder van je brandmeldinstallatie. Het is dan hun taak om te zorgen dat het systeem goed functioneert en in een noodsituatie direct reageert. Ook is de beheerder van de brandmeldinstallatie verantwoordelijk voor vluchtroutes en trainen van het personeel, bijvoorbeeld door ontruimingsoefeningen uit te voeren.

Zo kies je de beheerder van de brandmeldinstallatie

Het beheer van een brandmeldinstallatie is specialistisch werk. Een vakman van een professioneel bedrijf is op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid. Waar je vooral op moet letten bij het kiezen van een beheerder voor je brandmeldinstallatie, is dat deze gecertificeerd en dus gekwalificeerd is voor deze belangrijke taak.

Bij voorkeur is de beheerder ook de partij die de brandmeldinstallatie heeft aangelegd. Zo kun je er gegarandeerd op vertrouwen dat de beheerder precies weet hoe de installatie werkt én zorgt deze voor het juiste onderhoud. Dat kan het verschil maken tussen een betrouwbare brandmeldinstallatie of een installatie die het laat afweten in geval van nood.

Professioneel en betrouwbaar: Pyrock

Kies je voor zekerheid, dan kies je voor Pyrock. Het team van specialisten staat voor je klaar om een uitgebreide risicoanalyse uit te voeren. Dat vormt de basis voor het brandveiligheidsadvies, dat volledig is afgestemd op jouw bedrijf en het bedrijfspand. Voor zowel installatie als het beheer van jouw brandmeldsysteem kun je rekenen op Pyrock.
Vraag vandaag nog een risico analyse aan en kies voor Pyrock als installateur en beheerder van jouw brandmeldinstallatie. Zo zorg je dat jouw bedrijf maximaal beschermd is tegen de risico’s en gevolgen van brand.

Contact

Brandende vraag? Bel nu en krijg vandaag nog antwoord.